2010. július 18., vasárnap

Anime nézéseim

Az elmúlt egy hétben is megtekintettem néhány remek anime sorozatot és filmet, íme ezek voltak azok:

Tower of Druaga S1+S2
Egy jó kis fantasy anime ismét. Volt benne minden szerelem, árulás, összeesküvés, szörnyek dögivel és humortól sem volt mentes.
Az első részből készült egy alternatív változat is amely külső szemszögből mutatja be a részben történteket és meg is ismerkedünk a későbbi szereplőkkel is.
Aki szereti a fantasy műfajt annak jó választás ez a mű.

Cencoroll
Mindösszesen fél órás film így senki se várjon mély történet vezetés. Egy kis sci-fi és harc az egész mű, szórakozásnak jó.

Oz no Mahoutsukai
Az Óz a nagy varázsló anime film változata. Ez egy 1982-ben készült mű így nem igazán egy mai darab de aki ismeri a művet annak kellemes lesz.

Sacred Blacksmith
Egy újabb fantasy anime került megnézésre.
Számomra elég befejezetlen lett a mű mivel sem a főkolompost sem pediglen a fő gonosz nem lett legyőzve, ennyi számomra csak az első évadnak elegendő.
Maga történet nagyon aranyos és nem annyira a harcra koncentrál, inkább a szereplők megismerésén van a lényeg és ez is azt erősíti, hogy a sorozat csak ez első évad és kell/lesz folytatás is.

Naruto: Shippuuden - Konoha Gakuen Special
Egy újabb Naruto mű.
Egy kép regény különböző hang alámondásokkal mindösszesen 8 percben így sokat nem is lehet várni tőle de azért jó szórakozás a megnézése. Semmi köze sincsen a sorozathoz/filmekhez így nem is várható, hogy valami kapcsolat lesz.

Queen's Blade: Gainos Academy Rampage!
A Queen's Blade sorozathoz kapcsolódó, a DVD/Blu-Ray kiadások megjelenő 3-3 perces kis szösszenetek. Magához a sorozathoz semmi köze de a szereplők ugyan azok de más-más szerepben láthatóak. Nagyon vicces érdemes megnézni.

Samurai Champloo
Egy Edo kori környezetben játszódó sorozat ez a mű. Maga a sorozatnak nagyon érdekes a rajzolása, ritkán láttam ilyet még, a hangok nagyon jók.
A sorozat két üldözött szamuráj és egy 15 éves lány az országon keresztüli vándorlását meséli el amelyben a lány apját keresik de ez csak később derül ki, először csak a "napraforgó szagú" szamurájt keresik. Sok kalandot élnek át együtt a korra jellemző események és helyzeteknek megfelelően de nem mindig korhűen. A sorozat vége elég tragikusra sikerül, a nézőnek többször is olyan érzése van, hogy a két szamuráj meghal(t) de végül mind a három főszereplő (viszonylagos) épségbe túlélte a sorozat megpróbáltatásit.
Nincsen ebben él nélküli harc, van olyan rész ahol szinte nem is harcolnak így egy kellemes szórakozást jelent a a sorozatnak a megtekintése mind azoknak akik szeretik a szamurájos filmeket vagy sorozatokat. A sorozat aláfestő zené nagyon el lettek találva, külön élvezet a hallgatásuk.

Történt még a héten, hogy kiszivárgott a jövő héten csütörtökön adásba kerülő Naruto Shippuuden 169. része. Tegnap le is töltöttem és meg is néztem, az eleje elégé rossz minőségű volt de azért meg lehetett nézni. Remélem, hogy csütörtökön lesz valami jobb minőségű videó is.
Érdekességképpen elmondom, hogy amikor elkezdtem leszedni a videót akkor hihetetlen módon elindult a letöltés, pillanatok alatt 4,5 megával jött így alig 34 másodperc(!!!) alatt vége is lett a letöltésnek.

Nincsenek megjegyzések: