2010. augusztus 6., péntek

Vicces villamos vezető

Ezen a héten hétfő utaztam a 49-es villamoson a Kosztolányi Dezső térről az Astoriára és a járművet vezető a Móricz Zsigmond körtér és a Gellért tér között a következő szöveggel mondta be a következő megállót:
”Ha önök is bele egyeznek akkor a Gellért tér következik.” Tíz másodperc hatás szünet után folytatta. “Ha nem akkor is a Gellért tér következik.”
Természetesen ezzel még nem ért véget a műsor mivel a megállóban a következők hangzottak el:
”Ahogyan megegyeztünk: Gellért tér.”
A Szabadság hídra felhajtás előtt is volt szöveg, sőt a hídon sem marad csöndbe a vezető.
”Segítsék a villamos fordulását azzal, hogy jobbra dőlnek.” Majd a hídon: “Az így megspórolt energiát átvehetik a végállomáson. A következő megállónál a bal oldalon érdemes próbálkozni.”
A Fővám téren az utasok felszállása közben is tett egy megjegyzést:
”Imádom, hogy a csarnokból kirohanó, kezükben két tele szatyrot tartó emberek felpattannak a villamosra.”
A Kálvin térre menet az alábbi hangzott el:
”Ezúttal is a bal oldalon érdemes tolongani.”
Az Astoria megálló bejelentés a következő volt:
”Most a jobb oldal lesz a nyerő már ami a leszállást illati.”
Kevéssel az Astoria megálló előtt a forgalmat átterelik a szembejövő sávba útfelújítás miatt így erre is volt egy frappáns beszólása a vezetőnek:
”Vidéken a libák mennek liba sorba, Pesten meg az autók.”
Mivel az Astorián leszálltam így a Deák téri szösszenetet már hallotta de biztos az is nagyon jó volt. Soha nem volt még ilyen jó élményem egy egyszerű BKV-s utazás alkalmával, több ilyen kis műsor kellene a járatokra és akkor biztosan nagyobb lenne a jegy és bérlet vásárlási kedv mivel egy ilyen élmény önmagában megér egy kis utazást.

3 megjegyzés:

GoreX írta...

ugyanezt a kanyarodós szöveget 17-esen is lehetett egyszer hallani....

Györgyi1986 írta...

A villamos vezető benne volt egy rádióműsorban is már nem emlékszem, hogy a Bochkor/Boros vagy a Balázs féle rádióban, de vadásztak rá. Kérték a hallgatókat, hogy aki azon a villamoson van, amin a vicces vezető, hívja fel őket és menjen oda a vezetőfülkéhez, hogy interjút tudjanak vele készíteni. Asszem végül összejött. Úgy rémlik a Bochkorék voltak. Megcsinálták. Mert még arra is figyelni kellett, hogy ne útközben legyen a sofőr, hanem egy végállomáson, amikor nem vezet és tud nyilatkozni. :DDD

pocok írta...

Jahhajj.. :D Mi is utaztunk vele, most szerdán, hát nagyon nagyon kész volt.. és agyon jól esett az utazás. :) Mi a Kálvin térről akartunk menni a Móriczra, de annyira jó volt, hogy elmentünk egészen Kelenföldig és aztán vissza :D